top of page
  • Rachida

Vintage cupcakes


Ze zijn niet meer weg te denken, cupcakes op feestjes.

Gewild om hun vrolijke uitstraling, de verschillende smaken en het feit dat iedereen z'n eigen taartje heeft. Deze cupcakes zijn een must op je desserttafel!



Wat heb je nodig?

(12 stuks)

  • 150 g roomboter

  • 150 g witte basterdsuiker

  • 150 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 3 eieren

  • 3 el volle melk (kamertemperatuur)


Mascarpone frosting topping:


  • 250 g Mascarpone

  • 250 ml ongeklopte slagroom

  • 60 g poedersuiker

  • 1 zakje vanillesuiker



Hoe?


  • Verwarm de oven voor op 150 graden.


  • Plaats de papieren cupcake vormpjes in de muffinvorm.


  • Verwarm de roomboter heel even in de magnetron, zodat je het gemakkelijk met de mixer verder los kunt kloppen.


  • Voeg de suiker en het zakje vanillesuiker bij de al iets losgeklopte boter en klop de boter en suiker licht en luchtig.


  • Voeg vervolgens al mixend, een voor een de eieren toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt zodra het vorige ei volledig opgelost is in het mengsel.


  • Voeg de eetlepels melk toe en mix het mengsel nu in een paar minuten luchtig.


  • Zeef het zelfrijzend meel boven de kom met boter en mix het meel nu luchtig door het botermengsel.


  • Verdeel het beslag gelijkmatig over het muffinblik, vul elke cup met 50 gram beslag.


  • Vul de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.


  • Laat ze afkoelen voor 10 minuten in de bakblik.


  • Laat daarna de cupcakes volledig afkoelen op het afkoelrooster.


Mascarpone frosting:


  • Mix de mascarpone, vanillesuiker en de poedersuiker op een gemiddelde snelheid in 5 minuten glad.


  • Mix in de andere kom de slagroom stijf.


  • Spatel voorzichtig de mascarpone mengsel door de opgeklopte slagroom.


  • Spuit er toefjes op de cupcakes.




bottom of page