• Rachida

Vanille cupcakes



Ik maakte deze heerlijke vanille cupcakes voor op de henna dag van mijn zus.


En wat hebben de gasten er lekker van gesmuld! Het zijn cupcakes met een fijne en lichte textuur!



Wat heb je nodig?

(voor 12 stuks)


  • 175 g zelfrijzend bakmeel

  • 1 mespunt zout

  • 125 g boter, op kamertemperatuur

  • 175 g witte basterdsuiker

  • 2 eieren, op kamertemperatuur

  • 2 vanillesuiker zakjes

  • tl vanille-extract (kan je weglaten)

  • 3 el halfvolle of volle melk, op kamertemperatuur

  • papieren vormpjes


Hoe?


  • Verwarm de oven voor op 150 graden.


  • Klop de boter in een kom met een mixer tot het lichtgeel is. Klop geleidelijk de suiker, vanillesuiker erdoor. Klop het beslag nog 4 minuten grondig, tot het licht en luchtig is.


  • Klop de eieren los met de vanille-extract en klop dit mengsel dan per eetlepel grondig door het botermengsel. Schraap de wand van de kom van tijd tot tijd af. Voeg het bakmeel (gezeefd) in drie porties toe, afgewisseld met eetlepels melk, en spatel elke portie er met een grote lepel door. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes.


  • Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Haal ze uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen in de muffin plaat. Zet ze dan voorzichtig op een rooster en laat ze volledig afkoelen voor je ze afwerkt.