• Rachida

ROOD - WIT - BLAUW Koninklijke cakejes!



Bye bye oranje tompouce, welkom Koningsdag Cupcakes!


Koningsdag en daar hoort natuurlijk iets lekkers bij. Speciaal voor de gelegenheid maakte ik deze vrolijke rood- wit- blauwe Koningsdag cupcakes. Heerlijk luchtige vanille-cupcakes versierd met een toef roomkaas crème en een aardbei. Het wordt vanzelf feest als ik ze zo op tafel zet!



Wat heb je nodig?

(12 stuks)


  • 145 g witte basterd suiker

  • 145 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)

  • 145 g gesmolten boter (ongezout)

  • 2 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

  • mespunt zout

  • 2 el volle melk


Topping:

  • 100 g Monchou roomkaas

  • 100 g roomboter

  • 100 g poedersuiker

  • Evt. decoratie naar wens



Hoe?


  • Verwarm de oven voor op 150 graden.


  • Klop eerst de eieren los met de suiker, vanillesuiker, zout en de melk.


  • Mix schep voor schep het meel erdoor.


  • Mix dan de gesmolten boter door het beslag.


  • Plaats in alle vakjes van het muffinblik een papieren vormpje en vul de vormpjes voor de helft met het beslag.


  • Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.


  • Laat de cupcakes de eerste 10 minuten afkoelen buiten de oven in het muffinblik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.



Topping:

  • Onder het bakken kun je beginnen met het maken van de topping:


  • Mix alles door elkaar, zet de kom in de koelkast.


  • Zodra de cupcakes zijn afgekoeld, met een spuitmondje (ik gebruik Wilton 1M), de topping in de spuitzak scheppen en decoreren maar!


  • Eet smakelijk!