• Rachida

Appel kaneel muffins



Mmm, het huis ruikt naar appeltaart. Heerlijk! Zo'n fijne geur om de dag mee te starten. En dat alles te danken aan deze appel kaneel muffins.

En ze ruiken niet alleen heel erg goed, ze zijn ook heel lekker! Een perfect bak receptje voor het weekend. Dus waar wachten we nog op?



Wat heb je nodig?

(voor 12 muffins)

  • 300 gram bloem

  • 120 gram suiker

  • 250 ml melk

  • 120 gram zachte roomboter

  • volle tl bakpoeder

  • 2 appels (Elstar of Jonagold)

  • 2 eieren

  • 2 tl kaneel

  • evt. kandijsuiker

  • poedersuiker

  • papieren bakvormpjes



Hoe?


  • Verwarm je oven voor op 150 graden.


  • Snijd de appels in kleine stukjes.


  • Meng in een kom de suiker, bloem, bakpoeder, kaneel, ei, melk en zachte roomboter door elkaar met een handmixer.


  • Spatel voorzichtig de appel stukjes door het beslag.


  • Verdeel het mengsel nu over de vormpjes en strooi bovenop kandijsuiker en schuif het ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  • Kijk na 25 minuten met een saté prikker of de muffins goed gaar zijn, prik deze in het midden van een muffin en haal er weer uit. Is de prikker droog dan zijn je muffins klaar, zo niet dan zet je ze een paar minuten extra in de oven.


  • Als de muffins klaar zijn laat je ze een paar minuten in het muffin blik afkoelen, daarna haal je ze eruit en laat je ze verder afkoelen op een rooster.


  • Bestrooi ze met poedersuiker, yum!