• Rachida

Stroopwafelcake



Ik ben gek op stroopwafels, vooral van de markt die net uit de wafelijzer komen, heerlijk!

Maar als ik kan kiezen dan kies ik toch voor deze stroopwafelcake met stukjes stroopwafel.



Wat heb je nodig?


  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

  • 200 gram ongezouten roomboter

  • 200 gram witte basterdsuiker

  • 200 gram grof gehakte stroopwafels, ongeveer 5 stroopwafels

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 4 eieren

  • snufje zout



Hoe?


  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier.


  • Doe de zachte roomboter, suiker, vanillesuiker en het zout in een kom en mix tot een licht en romig beslag.


  • Voeg om en om de eieren en het zelfrijzend bakmeel toe en mix alles na elk toevoeging kort door elkaar.


  • Voeg de stukjes stroopwafel toe en spatel dit door het beslag heen. Verdeel het beslag over de cakevorm, zet de cakevorm in het midden in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake goudbruin en gaar in 60-65 minuten. De cake is klaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt.


  • Haal de cake uit de oven, laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster.