• Rachida

Oreo chocolate cheesecake


Chocolade en oreo. Klinkt al goed toch? Lekkere mini chocolade cheesecake met karamel en pinda's als topping. Klinkt nog beter, of niet?

Dus als je van chocolade en oreo houdt, gaat dit waarschijnlijk je nieuwe favo cheesecake worden!


Haal je boodschappen in huis nog voor het Suikerfeest zonder de deur uit te gaan bij @ikdoeboodsgappen.nl

Gratis thuis bezorgd? Dat kan vanaf 30 euro!


Je maakt een feest natuurlijk pas compleet met de juiste decoratie.

Met de mooie gouden decoratie van @coziness.deco maak je je feestje helemaal compleet!



Ingrediënten:

(12 stuks)

  • 200 g oreo

  • 85 g ongezouten roomboter

  • 300 g monchou (kamertemperatuur)

  • 100 g crème fraiche (kamertemperatuur)

  • 100 g suiker

  • snufje zout

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eieren

  • 200 g pure chocolade


Topping:

  • 200 g Bebogeen Caramelpasta

  • 180 g ongezouten pinda's


Bereidingswijze:


  • Smelt de chocolade au bain marie en laat het volledig afkoelen. Smelt de roomboter en maal de oreo fijn in een keukenmachine. Giet de gesmolten boter erbij en meng dit samen.


  • Plaats de papieren vormpjes in een muffinblik, verdeel en schep in elk cupcake vormpje een volle eetlepel van de koekkruimels. En druk deze aan met de achterkant van een lepeltje.


  • Voeg de roomkaas in een diepe kom en mix het voor een minuut. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe en mix voor 2 minuten samen. Voeg de eieren een voor een toe totdat de eieren zijn opgelost. Voeg de chocolade toe en meng samen. Als laatste voeg je de crème fraiche toe en mix dit er kort door heen.


  • Giet het beslag op de oreo koekjes tot net onder de rand. Bak ze in een voorverwarmde oven op 150 graden voor ongeveer 20 - 25 minuten. Elk oven werkt anders, dus het kan zijn dat ze iets langer of korter in de oven moeten. Als ze gaar zijn zet de oven uit.


  • Laat ze daarna voor een half uur in de oven staan, zo voorkom je dat de cheesecakes barsten. En laat ze dan nog een half uur op kamertemperatuur afkoelen en bewaar ze dan in de koelkast voor minimaal 8 uur, het liefst een nachtje.


  • Verwijder de cupcake papiertjes wanneer de cheesecake compleet zijn afgekoeld. Meng de karamelpasta en pinda's samen in een kom. Verdeel een volle eetlepel van de pinda-karamelsaus op de cheesecakes. En geniet!