top of page
  • Rachida

Griesmeel vanillevla cake


Griesmeel vanille vla cake naar recept van foodblogger @sihamdaily uit Siham's keuken.

Een foodie met prachtige food fotografie. Op haar blog www.sihamdaily.nl deelt ze haar heerlijke recepten, voor ieder wat wils! Zoals deze cake van vanillevla en griesmeel. Een zachte en smeuïge cake die niet droog wordt. Houden jullie trouwens van griesmeel?



Ingrediënten:

  • 500 g fijne griesmeel

  • 1 liter vanillevla

  • 4 eieren

  • 200 g suiker

  • 250 ml zonnebloemolie

  • 1 zakje bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • kokos (optioneel)

  • abrikozenjam/honing (optioneel)


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een kom doe hier de griesmeel in, de vla kan er bij zo ook de eieren. Voeg de bakpoeder, suiker en vanillesuiker toe. Hierna kan de olie erbij. Je kunt nu het beslag mixen. Mix gedurende 8 min door op de hoogste stand.


  • Nadat het beslag klaar is met mixen vet je de bakvorm in. Vet de bakvorm in met olie en bestrooi deze met griesmeel zodat de cake niet aan de vorm blijft plakken. Ik heb een Nordic Ware bakvorm gebruikt. Doe het beslag dan in de bakvorm en laat de cake gedurende 40 a 50 min garen in de oven. Check de cake na 40 minuten door een satéprikker in de cake te stoppen. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.


  • Zodra de cake gaar is laat je de cake eerst 20 min koelen alvorens je deze uit de bakvorm stort. De cake mag nu de koeling in, het liefst laat je de cake een nachtje staan. Anders gedurende 4 uur.


  • Nadat je de cake de volgende dag uit de koeling haalt kun je ervoor kiezen om poedersuiker boven de cake te zeven of besmeren met abrikozenjam en bestrooien met kokos. Wil je de cake insmeren met de jam of honing verwarm de jam en of honing dan eerst een minuut in de magnetron zodat deze vloeibaar wordt en makkelijker uit te smeren is. Je kunt ook witte chocolade au bain marie smelten, deze over je cake gieten en afwerken met fijn gehakte walnoten. Aan jou de keus wat je het lekkerst vindt. Geniet ervan!

Comments


bottom of page