top of page
  • Rachida

Monchou citroencake


𝙷𝚊𝚙𝚙𝚒𝚗𝚎𝚜𝚜 𝚒𝚜 𝚊 𝚙𝚒𝚎𝚌𝚎 𝚘𝚏 𝚌𝚊𝚔𝚎! 🍰


Een lekkere cake om te serveren op je verjaardag of op die van je kids.

Deze Monchou citroencake ziet er niet alleen prachtig uit, maar vooral makkelijk om te maken! Ik beloof je: hier hoef je geen keukenprinses voor te zijn.🫣


Lekker fris met een vleugje citroen 🍋

van @fresh.land.nl. Biologische citroen komt van de boerderij in Spanje en worden geplukt nadat ze besteld zijn en worden direct aan je huis geleverd.🏠



𝓘𝓷𝓰𝓻𝓮𝓭𝓲𝓮̈𝓷𝓽𝓮𝓷:

(Porties:12 personen)

  • 4 eieren

  • 130 g suiker

  • 1 vanillesuiker zakje

  • snufje zout

  • 175 ml zonnebloemolie

  • 175 ml volle melk

  • 10 g bakpoeder

  • 220 g patentbloem

  • rasp van 1 grote citroen

  • bakvorm: 30 cm doorsnede

Topping:

  • 200 g monchou

  • 250 ml ongeklopte slagroom

  • 1 zakje klop- fix

  • 1 eetlepel witte basterdsuiker

  • 1 HAK blik kersenvlaai fruit

  • amandelschaafsel



𝓑𝓮𝓻𝓮𝓲𝓭𝓲𝓷𝓰𝓼𝔀𝓲𝓳𝔃𝓮:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix 2 minuten de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout in een kom. Voeg de zonnebloemolie, melk, bloem, bakpoeder en citroenrasp en mix 3 minuten.


  • Vet de bakvorm in met boter en bestuif licht met bloem en giet het beslag erin. Bak de cake 30 - 35 minuten op 160 graden gaar en goudbruin. De cake is gaar als de saté prikker droog uit het midden van de cake komt. Laat de cake volledig afkoelen voordat je de topping aanbrengt.


  • Klop met de mixer de slagroom samen met de klop-fix stijf. Dek de slagroom af en zet deze even in de koelkast. Mix de monchou samen met de basterdsuiker tot een glad mengsel. Haal de slagroom uit de koelkast en spatel de slagroom rustig door het mochou mengsel, dus niet mixen! Zet de vulling in de koelkast zodat hij nog wat kan opstijven.


  • Wanneer de cake volledig is afgekoeld breng je de monchou topping aan. Daarover verdeel je de kersenvlaai vulling. Garneer met amandelschaafsel.


𝐿𝒾𝑒𝒻𝓈 𝑅𝒶𝒸𝒽𝒾𝒹𝒶







bottom of page