• Rachida

Snickers cheesecakes


Wees gewaarschuwd: deze Snickers cheesecake zijn verslavend lekker!

Een knapperige bodem van Digestive koekjes en een romige cheesecakevulling met een heerlijke topping van pinda's, karamel en chocolade, wie wordt daar nou niet blij van! Smullen maar!

Voorbereidingstijd: 25 min

Oventijd: 25 min


Wat heb je nodig?

(15 stuks)


Cheesecake beslag:

  • 150 g koekjes

  • 80 g ongezouten gesmolten boter

  • 400 g roomkaas (Philadelphia, Monchou, Aldi, Lidl)

  • 80 g suiker

  • 50 g zure room

  • 2 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 eetl bloem

  • papieren vormpjes


Topping:


  • 200 g Bebogeen Caramelpasta

  • 180 g ongezouten pinda's

  • 50 g melkchocolade


Bereidingswijze:


  • Verwarm de oven voor op 140 graden.


  • Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij en meng dit samen.


  • Doe de papieren vormpjes in een muffinblik, verdeel en schep in elk cupcake vormpje een volle eetlepel van de koek kruimels. En druk deze aan met de achterkant van een lepeltje.


  • Mix de roomkaas, suiker, vanillesuiker, bloem en zure room door elkaar totdat de meeste klontjes zijn verdwenen. Mix de eieren er een voor een door tot een glad mengsel.


  • Giet de cakevormpjes bijna tot de rand vol.


  • Bak de cakejes ongeveer 25 minuten in de oven. Elk oven werkt anders, dus het kan zijn dat ze iets langer of korter in de oven moeten. Als ze gaar zijn zet de oven uit.


  • Laat ze daarna voor een half uur in de oven staan, zo voorkom je dat de cheesecakes barsten. En laat ze dan nog een half uur op het aanrecht afkoelen en bewaar ze dan in de koelkast.


  • Verwijder de cupcake papiertjes wanneer de cheesecakes compleet zijn afgekoeld.


  • Smelt de chocolade au bain-marie in een hitte bestendige schaal. Vul hiervoor een steelpan met een laagje water, niet teveel en plaats een schaal of pannetje bovenop de steelpan. Zorg ervoor dat de schaal het water niet raakt. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in de schaal op een zacht vuurtje.


  • Gedurende het verwarmen blijven roeren totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Als de chocolade gesmolten is haal je de pan van het vuur.


  • Meng de karamelpasta en pinda's samen in een kom. Verdeel een volle eetlepel van de pinda-karamelsaus op de cheesecakes en garneer met de gesmolten chocolade.