top of page
  • Rachida

Slagroomtaart



Opdracht 2 : Bakken met SPLENDA

Een heerlijk zoet recept gebakken met de ultieme alternatief van suiker, Splenda!


Wat heb je nodig?


Cake:

  • Dr. Oetker Biscuitmix

  • 5 eieren

  • 50 ml water


Versiering:

  • 500 ml ongeklopte slagroom

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 2 zakjes klopfix

  • 1 eetlepel splenda (of basterdsuiker)

  • aardbeienjam

  • nougatine of gehakte hazelnoten (bij de Lidl)

  • fruit

  • eetbare print van cakeprint.nl



Hoe?


  • Bereid de biscuitmix volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak de biscuit op 150 graden in de voorverwarmde oven voor 30-35 minuten goud bruin en gaar. De cake is klaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt.


  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster!


  • Klop de slagroom met een handmixer stijf samen met de 2 zakjes klopfix, vanillesuiker en suiker. Dek de kom af en zet de slagroom in de koelkast.


  • Snijd met een taartzaag of een mes de biscuit een keer door het midden.


  • Smeer 4 volle eetlepels aardbeienjam op het onderste laag en verdeel dit netjes met een spatel of mes. Doe dan 4 volle eetlepels slagroom erop en verdeel deze gelijkmatig over de laag aardbeienjam.


  • Leg dan de bovenste laag van de taart voorzichtig op de slagroom en druk zachtjes aan.


  • Bestrijk nu de gehele taart met een ongeveer een volle eetlepel van de slagroom met behulp van een mes of spatel. Versier de randen met de nougatine door voorzichtig met je hand de nougatine tegen de randen aan te drukken.


  • Doe dan de overgebleven slagroom in een spuitzak en spuit er toefjes op de bovenkant van de taart en versier met fruit naar keuze.







bottom of page