• Rachida

Sinaasappelcake met kokos


Deze sinaasappelcake is met versgeperste sinaasappelen gemaakt en is zo lekker! Een frisse cake om van te genieten bij een kopje koffie of thee. Het recept is eenvoudig te bereiden.

Afgemaakt met abrikozenjam en de kokos geeft er een heerlijk tropisch tintje aan!



Voorbereidingstijd: 15 min

Oventijd: 50 min


Wat heb je nodig?


  • 4 eieren

  • 160 g suiker

  • 250 ml zonnebloemolie

  • 300 g bloem

  • 1 zakje bakpoeder

  • 1 vanillesuiker zakje

  • 2 sinaasappelen

  • 6 el abrikozenjam

  • geraspte kokos

  • ronde bakvorm 24-26 cm


Bereidingswijze:


  • Vet de bakpapier beklede oven bakvorm goed in. Verwarm de oven voor op 160 graden.


  • Mix de eieren met de suiker licht van kleur en luchtig.


  • Voeg de zonnebloemolie toe en mix dit samen.


  • Zeef de bloem en bakpoeder erboven en mix er doorheen.


  • Pers de sinaasappelen uit en voeg de sinaasappelsap toe aan het beslag. Mix goed door.


  • Giet het beslag in de ronde vorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en er droog uitkomt.


  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm op een rooster.


  • Haal dan de cake uit de vorm en zet op de rooster en laat de cake volledig afkoelen.


  • Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje.


  • Prik met een houten satéprikker gaatjes in de bovenkant van de cake. Smeer hier een laag abrikozenjam overheen en bestrooi met de geraspte kokos.