• Rachida

Oreo mini cheesecakes


Oreo koekjes en cheesecake! Een heerlijke combinatie en super makkelijk om te maken. En met deze Oreo cheesecake zul je absoluut de show stelen! Maak het geheel af met een topping van kersen.


Voorbereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 25 minuten


Wat heb je nodig?

(12 stuks)

  • 1 rol Oreokoekjes

  • 300 g Monchou

  • 120 g suiker

  • 200 ml crème fraîche

  • 2 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 eetlepel maizena

  • 1 theelepeltje zout

  • kersenvlaaifruit

  • cupcake papiertjes


Bereidingswijze:


  • Verwarm de oven op 150 graden. Doe de cupcake papiertjes in de bakvorm en leg een Oreo koekje in elk cupcakevormpje. Mix de Monchou met een mixer romig. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe en mix dit mee totdat alles goed opgenomen is.


  • Voeg de eieren stuk voor stuk er bij en mix tot een gladde massa. En voeg de crème fraîche en een eetlepel maizena er bij en mix dit er kort door heen.


  • Giet het beslag op de Oreo koekjes tot net onder rand en bak ze in ongeveer 20 - 25 minuten gaar in de oven. De Oreo cheesecakes zijn gaar als ze aan de bovenkant niet meer vloeibaar zijn.


  • Zet de oven uit en laat de cheesecakes met de ovendeur op een kiertje voor 30 minuten afkoelen. Dit is ook de oplossing om een scheur te voorkomen in de cheesecakes als die zijn ontstaan na het bakken.


  • Laat ze daarna voor een uur afkoelen op kamertemperatuur en zet ze daarna voor 8 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast. Garneer de cheesecakes met kersenvlaaifruit en smullen maar!