top of page
  • Rachida

Monchoutaart


Monchoutaart, al jaren maak ik deze heerlijke taart. Ik ben er gek op!

Monchoutaart is echt een klassieke Nederlandse taart met kersen. Iedereen kent het wel en iedereen heeft vaak net zijn eigen draai erop. Met een bodem van koekjes kruim.


Wat heb je nodig?

(10 pers.)

  • 200 g monchou, op kamertemperatuur

  • 180 g roomboter

  • 250 g Digestive koekjes

  • 250 ml slagroom

  • 70 g witte basterdsuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 zakje klopfix

  • 1 blik kersenvlaai fruit


  • springvorm (23 cm)

  • bakpapier

  • keukenmachine of staafmixer met hakmolen mixer


Bereidingswijze:


  • Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Zet de rand erop en sluit de vorm.


  • Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of in porties in de hakmolen. Smelt in een steelpan de boter en meng het koekkruim erdoor. Schep het kruimelmengsel op de bodem van de vorm en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Dek de springvorm af en zet deze in de koelkast, zodat de koekbodem stevig kan worden.


  • Klop met de mixer de slagroom samen met de klopfix en de vanillesuiker stijf. Dek de slagroom af en zet deze even in de koelkast.


  • Mix de monchou samen met de basterdsuiker tot een glad mengsel zonder klontjes. Haal de slagroom uit de koelkast en spatel de slagroom door het monchou mengsel, dus niet mixen! Neem de springvorm uit de koelkast en schep de monchou mengsel op de koekbodem. Strijk dit glad en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.


  • Haal de taart zeker een uurtje voor gebruik uit de koelkast en verdeel de kersenvlaai bovenop de crème en strijk het glad. Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal. Garneer de taart eventueel met toefjes slagroom.

En geniet! ♡









bottom of page