• Rachida

Mini blueberry cheesecake


Deze mini cheesecakes met frisse blauwe bessen en een bodem van Digestive koekjes mochten niet ontbreken op de brunch tafel voor de foodies! Verrassend lekker en super makkelijk om te maken. Dus ik zou zeggen, duik vanmiddag nog in de keuken.


Wat heb je nodig?

(12 stuks)

  • 150 g digestive koekjes

  • 80 g gesmolten boter

  • 300 g Monchou

  • 120 g suiker

  • 200 ml crème fraîche

  • 125 g blauwe bessen

  • 2 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 eetlepel maizena

  • 1 theelepeltje zout

  • cupcake vormpjes


Bereidingswijze:


  • Verwarm de oven voor op 140 graden.


  • Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij en meng dit samen.


  • Doe de papieren vormpjes in een muffin blik, verdeel en schep in elk cupcake vormpje een volle eetlepel van de koek kruimels. En druk deze aan met de achterkant van een lepeltje.

  • Mix de roomkaas los in een diepe kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe en mix tot deze is opgenomen. Mix de eieren er een voor een door tot een glad mengsel. Mix dan de crème fraîche er door en als laatste de maizena. Schep ongeveer 100 g blauwe bessen door het beslag.


  • Giet de cakevormpjes bijna tot de rand vol en verdeel de rest van de blauwe bessen er over en druk er iets in.


  • Zet de cheesecakes ongeveer 30 minuten in de oven. Elk oven werkt anders, dus het kan zijn dat ze iets langer of korter in de oven moeten. Als ze gaar zijn zet de oven uit. Laat ze daarna voor een half uur in de oven staan met de oven deur op een kier.


  • En laat ze nog een half uur op het aanrecht afkoelen en bewaar ze dan in de koelkast voor zeker 6 uur, het liefst voor een hele nacht en verwijder daarna de papiertjes.


Foodies Brunch


Wat hebben wij genoten afgelopen zaterdag van elkaars gezelschap en het eten! Op uitnodiging van lieve @foodbyla samen met leuke foodbloggers @sihamdaily @wateetelisa @tothemoen @lifewithmina_com


Het was een geweldige ontmoeting! Dit bewijst maar weer eens hoe sterk de verbindende rol en kracht van eten is. Bedankt en tot snel ladies!