• Rachida

Blueberry lemon muffins



Splenda opdracht 3 '' Sharing is caring!''


Deze muffins zijn gemaakt door mijn zusje. Die lekker aan de slag gegaan is met SPLENDA!

Haar favoriete cakejes! Nu snap ik ook waarom. Ideaal voor een weekendpicknick of lekker op een uitgebreide ontbijttafel.


Combinatie die het altijd goed doet als je het mij vraagt, zo ook in deze muffins. Topped with Lemon Curd. En wederom een heel eenvoudig recept!



Wat heb je nodig?


  • 135 g bloemmeel

  • halve eetlepel bakpoeder

  • snufje zout

  • 65 g kokosolie, gesmolten

  • 50 ml ahornsiroop

  • 100 ml amandelmelk

  • 75 g appelmoes

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 theelepel citroensap

  • 150 g verse blauwe bessen


Topping:


  • Lemon curd

  • 250 g mascarpone

  • 250 ml ongeklopte slagroom

  • 2 zakjes klopfix

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eetlepel basterd witte suiker



Hoe?


  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een muffin bakblik met papieren vormpjes. Mix alle droge ingrediënten in een kom. Doe de overige ingrediënten, behalve de blauwe bessen, erbij en roer tot een glad beslag.


  • Schep de (ontdooide) blauwe bessen door de mix. Vul de papieren vormpjes met het beslag. Bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin en gaar in de oven.


  • Mochten ze niet gelijkmatig kleuren, draai de muffinblik dan halverwege de baktijd om. Laat de cupcakes afkoelen alvorens je ze serveert.


Topping:


  • Klop de slagroom, klopfix, vanillesuiker en suiker op tot het niet al te stevig wordt! Voeg de mascarpone toe en klop het samen voor een minuutje. Doe de de room in een spuitzak. Spuit de muffins met een toefje room en versier het met lemon curd.