• Rachida

Zoete aardappel pancakes


Deze pannenkoekjes zijn zo zacht en zoet! Ik heb daarom ook maar weinig nodig om ze nog lekkerder te maken. Ik hield de pancakes klein en wat dikker, net als American pancakes.

Dat houdt ze lekker smeuïg. Giet er wat honing overheen of serveer ze met yoghurt. Koud smaken ze net zo goed!



Ingrediënten:

(ongeveer 12 stuks)


  • 320 g zoete aardappel, geschild

  • 150 g Griekse yoghurt

  • 2 eieren

  • 50 melk

  • 100 g bloem

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 el suiker

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl zout

  • 1 tl kaneelpoeder


Bereidingswijze:


  • Snijd de geschilde zoete aardappel in blokjes. Breng het water in een pan aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook de zoete aardappel voor 10-15 minuten tot ze zacht en gaar zijn. Controleer dit door er met een vork in te prikken. Laat het water uitlekken. Pureer de aardappelen met een staafmixer en laat het mengsel afkoelen.


  • Doe de aardappelpuree in een kom en voeg hier de yoghurt, melk en eieren aan toe. Roer dit goed door. Voeg in een andere kom de bloem, vanillesuiker, suiker, bakpoeder, zout en kaneelpoeder en roer door elkaar. Voeg dit toe aan de aardappelpuree beslag en spatel door tot de droge ingrediënten zijn opgenomen.

  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan. Schep 2 eetlepels van het beslag in de pan. Bak de pancakes in enkele minuten aan beide kanten gaar en goudbruin. Serveer de pancakes met stroop, honing, yoghurt of ander lekkers! Eet smakelijk!