• Rachida

Blueberry lemon pancakes


Gooood morning! Hou jij ook van een heerlijk ontbijtje in het weekend?

Deze pancakes met citroen en blauwe bessen zijn fluffy, fris, romig en gewoon heerlijk! Het beslag is zo gemaakt, het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld tijdens het bakken... maar met de pancake pan van @myhomebayti gaat het bakken een stuk sneller.


Laat je me weten hoe ze smaakten? En nu snel verder naar het recept!



Ingrediënten:

(ongeveer 10 stuks)

  • 3 etl. suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eieren

  • snufje zout

  • 30 ml zonnebloemolie

  • 50 g roomboter

  • 250 ml karnemelk

  • 200 g bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • rasp van een halve citroen

  • sap van een halve citroen

  • 200 g verse blauwe bessen



Bereidingswijze:

  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en laat het afkoelen. Mix met een garde of een elektrische handmixer de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom tot een lichtgele beslag.


  • Voeg dan de zonnebloemolie, gesmolten boter, citroenrasp en de citroensap toe en mix dit goed samen. Meng de bloem en bakpoeder goed samen en voeg dit toe aan het beslag in de kom. Doe de karnemelk er daarna ook bij en mix dit goed samen totdat je geen klontjes meer ziet. En ga er met een spatel er even door het beslag heen.


  • Laat het voor 10 minuten staan en wel de kom afdekken! Verwarm de anti-aanbak laag koekenpan met wat zonnebloemolie op middelhoog vuur en schep hoopjes beslag van ongeveer 2 volle eetlepels in de pan. Druk dan voorzichtig wat bosbessen in de pancakes. Wanneer er bubbels aan het oppervlak van de pancakes komen en de zijkanten droog zijn draai je de pancakes om en bak je het nog ongeveer 1 minuut. Herhaal tot het beslag op is.


  • Serveer ze met vers fruit, poedersuiker, nutella, nootjes, stroop of wat jij lekker vindt!