• Rachida

Griesmeel pancakes


Wie mijn blog volgt weet dat ik pancakes gewoon super lekker vind.

Ik heb er al een paar op de blog staan en iedere pancake recept is anders.

Maar deze griesmeel pancakes zijn gewoonweg heerlijk!

Liefhebbers van griesmeel zullen dol zijn op het recept. Serveer met boter en honing of ahorn siroop.



Ingrediënten:

(circa 6 stuks)

  • 250 g fijn griesmeel

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 el suiker

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 eieren

  • 200 volle melk


Bereidingswijze:


  • Meng in een kom de droge ingrediënten, griesmeel, bakpoeder, vanillesuiker en de suiker. Breek de eieren in een aparte kom, voeg de melk erbij en mix dit met een garde. Giet daarna bij de droge ingrediënten en blijf het beslag ondertussen mixen met een garde. Dek de kom af en zet 15 minuten apart. Wanneer je dit even laat staan merk je dat het beslag dikker is geworden.


  • Verwarm een anti- aanbak koekenpan en giet porties van het beslag in de pan. Bak de pancakes niet op hoog vuur, want zo verbranden ze. Bak iets lager dan middelhoog vuur. Wanneer je ziet dat de randen droog worden, draai je ze om en laat je de andere kant mooi goudbruin gaar worden. De bovenkant is dus nog gewoon beslag op het moment dat je ze omdraait. Dek de pancakes per direct af met een theedoek.


  • Serveer met boter en honing of ahorn siroop!