top of page
  • Rachida

Yoghurt pancakes


Goedemorgen! Een heerlijk ontbijt en een goed begin van de dag met deze Griekse yoghurt pancakes. Ik heb lekkere pancakes op mijn blog staan, maar deze dikke fluffy pancakes wil ik ook met jullie delen. Als je jezelf een keer wil verwennen moet je deze wel echt een keer maken!



Wat heb je nodig?

(circa 12 stuks)


Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 30 minuten


  • 2 el. suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eieren

  • snufje zout

  • 30 ml zonnebloemolie

  • 50 gram boter

  • 250 ml karnemelk

  • 150 g Griekse yoghurt

  • 200 gram bloem

  • 2 tl. bakpoeder


Bereidingswijze:


  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en laat het afkoelen. Mix met een garde of een elektrische handmixer de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom tot een lichtgele beslag.


  • Voeg dan de zonnebloemolie en de gesmolten boter toe en mix dit goed samen. Giet de Griekse yoghurt in de kom en meng dit even kort samen met de garde of mixer.


  • Meng de bloem en bakpoeder goed samen en voeg dit toe aan het beslag in de kom. Doe de karnemelk er daarna ook bij en mix dit goed samen totdat je geen klontjes meer ziet. En ga er met een spatel er even door het beslag heen. Laat het beslag voor 10 minuten staan en de kom af.


  • Verwarm de anti-aanbak laag koekenpan (echt een aanrader) op middel-hoog vuur en schep ongeveer 2 volle eetlepels in de pan. Wanneer er bubbels aan het oppervlak van de pancake komen en de zijkanten droog zijn draai je de panacke om en bak je het nog ongeveer 1 minuut. Herhaal tot het beslag op is. Stapel de pancakes op een bord en dek ze af. Serveer ze met ahornsiroop.

Geniet ervan!


bottom of page