• Rachida

Wortelsoep


Deze wortelsoep is mijn favoriete soep. Ik ken geen lekkerder soep die je ook nog eens op ieder moment van de dag kunt eten. Een super lekker en makkelijk recept en ook nog eens gezond!



Wat heb je nodig?

( 4 personen)

  • 500 g

  • 1 tomaat

  • 1 aardappel

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 blokje groentebouillon

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl zwarte peper

  • 1 tl kerriepoeder

  • halve tl chilipoeder

  • 1 tl zout

  • 1 el peterselie, fijngesneden

  • 4 el olijfolie

  • 1,2 liter water

  • staafmixer


Bereidingswijze:


  • Verhit de olijfolie in een pan en snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in de pan op laag vuur tot de ui glazig is. Snijd de wortels en de aardappel in stukken en voeg ze toe in de pan. Snijd de tomaat in stukjes en voeg bij de wortels toe en schep alles goed om.


  • Voeg de paprikapoeder, zwarte peper, kerriepoeder, chilipoeder, zout, groentebouillon en de fijngesneden peterselie toe en bak 5 minuten mee.


  • Giet er het water bij en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat het mengsel ongeveer 35-40 minuten zachtjes koken totdat de wortels goed gaar zijn. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer de soep fijn. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra water toe.


  • Serveer de soep in kommen en garneer met peterselie of geraspte wortel.