• Rachida

Pastinaaksoep


Vergeten groentesoep, oftewel pastinaaksoep! Pastinaak is in opkomst, maak er eens een heerlijke soep mee! Deze soep is thuis goed in de smaak gevallen en laat het zo lekker ruiken in huis.



Wat heb je nodig?

(4 personen)

  • 500 g pastinaak, geschild

  • 1 wortel, geschild

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, gepeld

  • handjevol peterselie, gehakt

  • scheutje olijfolie

  • 1 groentebouillonblokje

  • 1 tl kerriepoeder

  • peper en zout

  • 1,5 liter water


Bereidingswijze:


  • Snipper het uitje en snij de pastinaak, wortel en de knoflook in stukjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.


  • Voeg de pastinaak, wortel en de peterselie toe aan de knoflook en ui en bak ongeveer 10 minuten op een laag vuur en roer af en toe even door. Verkruimel de bouillonblokje hierover en strooi de kerriepoeder erover.


  • Voeg 1 liter water toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat dit voor ongeveer 30-40 minuten rustig koken. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.


  • Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg het resterende water toe. Is de soep nog te dik? Voeg dan extra water toe en verwarm nog even goed door.


Eet smakelijk!