top of page
  • Rachida

Pompoensoep


Een heerlijke romige pompoensoep die zacht van structuur en smaak is en binnen een half uur op tafel staat. Romig genoeg, maar niet te. Zoet, maar niet overdreven. Pompoensoep is hier thuis een blijvertje! Tja...het recept dan maar?



Wat heb je nodig?

  • 1 fles pompoen

  • 2 el olijfolie

  • 1 ui

  • 1 wortel

  • 2 tenen knoflook

  • 2 el peterselie of koriander

  • 2 tl kerriepoeder

  • 1 tl komijn

  • 1 tl peper

  • zout en peper naar smaak

  • 1 blokje groentebouillon

  • chilivlokken (optioneel)

  • 1 liter water

  • staafmixer


Bereidingswijze:


  • Schil de pompoen en halveer de pompoen. Schep er met een lepel de zaden en pitten uit. Snijd de pompoen in blokjes. Schil de wortel en ui en snijd in grove stukken en was ze met water. En snijd de peterselie fijn.


  • Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui met de gepelde knoflook tenen. Voeg de pompoen, wortel, peterselie, groentebouillon en schep de kerriepoeder, komijn en de peper erdoor. Roer het geheel goed door en bak 5 minuutjes mee.


  • Voeg dan de helft van het water en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes gaar doorkoken.


  • Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de rest van het water in de pan en breng op smaak met zout. Verwarm het geheel nog even door.


  • Serveer het met een paar chilivlokken, wanneer je een klein beetje pit wilt proeven.


  • Eet smakelijk alvast!


bottom of page