• Rachida

Pompoensoep met zoete aardappelen


Deze pompoensoep met zoete aardappelen is lekker zoet van smaak. Ik ben gek op zoete soepjes, heerlijk! Een vullende soep voor een goede vitamine boost!

Mijn tip: maak een lekker grote pan zodat je er een paar dagen van kunt eten.


Laat je me weten wat je van deze pompoensoep met zoete aardappel vind? Deel je foto via Instagram via #foodblogvanrachida of tag mij via @foodblogvanrachida. Vind ik leuk!


Wat heb je nodig?

(6-8 kommen soep)


  • 1 fles pompoen

  • 2 zoete aardappels

  • 1 rode ui

  • 1 witte ui

  • 1 tomaat

  • 1 grote wortel

  • 2 teentjes knoflook

  • 1/2 rode peper

  • 5 takjes verse koriander

kruiden:

  • 1 groentebouillon

  • 1 tl cayennepeper

  • 1 tl nootmuskaat

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1 tl paprikapoeder


  • 1500 ml water

  • halve limoen

  • olijfolie

  • peper en zout

  • pompoenpitten


Benodigdheden:

  • grote soeppan

  • staafmixer


Hoe?


  • Schil de pompoen (haal de pitjes eruit), zoete aardappelen, wortel en uien in grove stukken en was ze met water. En snijd de koriander fijn.


  • Halveer de peper, haal de zaadjes weg en snij in stukjes.


  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Doe hier de uien en de knoflook bij en fruit deze aan tot het goed begint te geuren.


  • Voeg de pompoen, zoete aardappels, wortel, tomaat (in stukken), peper, koriander, groentebouillon en alle kruiden toe. Roer het geheel goed door en bak 5 minuutjes mee.


  • Voeg dan de helft van het water toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken.


  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Schenk de rest van het water in de pan en verwarm het geheel nog even door. Pers het sap van de halve limoen uit boven de pan en roer goed door. Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout.


  • Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra water toe.


  • Serveer de soep met wat pompoen pitjes. Enjoy!