Sinds kort mag ik mij voegen bij @prozis als ambassadeur. Voor wie het nog niet kent: Prozis is een webshop voor producten voor een gezonde lifestyle. Ze hebben letterlijk alles wat je je maar kan bedenken. Ook sportkleding.
Het was weer tijd om te bakken! Een pompoencake, wauw wat is dit lekker zeg! Heerlijk warm en zo lekker smeuïg. En dan heb ik het nog niet eens gehad over die lekkere pompoenjam topping met kokos! Je kan ook abrikozen jam gebruiken. No more words needed, deze moet je gewoon maken!
Biologische pompoenjam van @prozis.
Met de code RACHIDA krijg je 10% korting.
Ingrediëntenlijst:
200 g pompoen, geschild
50 g ongezouten roomboter
100 ml melk
3 middelgrote eieren
80 g basterdsuiker
35 g donkerbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 ml zonnebloemolie
2 tl kaneel
mespunt gemberpoeder
200 g bloem
8 g bakpoeder
pompoen of abrikozenjam
geraspte kokos
Aanwijzingen:
Kook de pompoenblokjes in een pan water in 10 -15 minuten zacht en gaar. Giet de pompoenblokjes af en laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de roomboter in een pan op een laag vuurtje. Doe de pompoen samen met de melk in de blender en mix tot een glad mengsel. Mix in een kom de eieren, basterdsuiker, donkerbruine basterdsuiker en vanillesuiker voor 3 minuten.
Schenk in de kom het pompoen-mengsel, de gesmolten roomboter, zonnebloemolie, kaneel en gemberpoeder en mix een minuut. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix het beslag goed door elkaar.
Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in de cakevorm. Bak de pompoencake ongeveer 35 - 40 minuten gaar in het midden van de oven. Zet daarna de oven uit en laat de cake pompoencake afkoelen in de oven, dan stort de cake niet in! Als de cake helemaal is afgekoeld kan je aan de slag met de topping.
Verwarm de jam in een steelpan. Smeer de jam uit over de cake, bestrooi met geraspte kokos en je pompoencake is ready to eat!
Комментарии