Lemon cheesecake toetje
- Rachida
- 2 jun
- 2 minuten om te lezen

Cheesecake in een glaasje is wat mij betreft de beste uitvinding ooit! Je moet niet geduldig wachten tot de volgende dag tot je cheesecake klaar is. Van dit glaasje kan je gelijk smullen! Met de lemon curd is het een heerlijk fris maar zoet dessert.
Wat heb je nodig?
(6 glaasjes)
200 g roomkaas
250 ml slagroom
240 g Verkade Nizza kokos koekjes
100 g ongezouten roomboter
70 g witte basterdsuiker
1 citroen
1 zakje vanille suiker
1 zakje klopfix
1 pot Lemon curd (Chivers)
Garnering:
250 ml slagroom
1 zakje klopfix
Bereidingswijze:
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of verkruimel ze in een plastic zak met een deegroller. Doe de verkruimelde koekjes in een ruime kom. Smelt de roomboter in een steelpannetje en zodra deze is gesmolten giet je het in de kom bij de verkruimelde koekjes.
Vul de glaasjes met een laagje koekkruimels en druk de kruimels een beetje aan met de achterkant van een theelepel. Zet de glaasjes 10 minuten in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
Rasp de citroen en pers de helft van de citroen uit. Mix de roomkaas met de basterdsuiker en vanillesuiker romig in een kom. Voeg de citroenrasp toe aan het roomkaas mengsel. Mix in een andere kom de slagroom stijf en schep vervolgens door het roomkaas mengsel.
Voeg als laatste het citroensap toe. Meng het mengsel nog goed door met een spatel of lepel. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem in de glaasjes. En smeer vervolgens een laag lemon curd bovenop de cheesecake vulling, zo dik als je zelf wilt!
Klop de slagroom voor de garnering op samen met de klopfix. Spuit er een toefje slagroom op. Zet de glaasjes in de koelkast om op te stijven. Haal de glaasjes ongeveer een half uurtje van te voren uit de koelkast als je ze gaat serveren.

Comments