• Rachida

Pindarotsjes


Pinda's en chocolade meer heb je niet nodig voor deze lekkere chocosnack! Dit is bijna geen recept te noemen, zo makkelijk is het. Pinda's en chocolade liggen altijd wel in de kast, lekker pindarotsjes maken voor een avondje op de bank.



Wat heb je nodig?

(circa 15 stuks)

  • 200 g chocolade (puur, melk of wit)

  • 150 g ongezouten pinda's

  • Bakpapier

  • Steelpan met kom (au bain marie)


Bereidingswijze:


  • Leg een vel bakpapier alvast klaar op je werkblad. Vul een steelpan met water en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt en zet de schaal bovenop de pan. Zorg ervoor dat de schaal het water niet raakt. Breek de chocolade in kleine stukjes en laat ze in de schaal smelten. Regelmatig roeren.


  • Haal de kom van de pan en schep de pinda's goed er door. Maak nu hoopjes met een lepel op het bakpapier. En zet de pindarotsjes minimaal 2 uurtjes in de koelkast om ze goed op te laten stijven en klaar zijn je pindarotsjes! Bewaar ze bij voorkeur ook in de koelkast.