• Rachida

Bounty bonbons


Houd jij van kokos en chocolade? Dan ben jij vast gek op Bounty's!

Met maar liefst 3 ingrediënten maak je deze chocolade bonbons.

Ontzettend lekker en super simpel om te maken. Wedden dat je ze niet kunt laten liggen?!



Wat heb je nodig?

(circa 30 stuks)


  • 300 ml gecondenseerde melk

  • 200 gram geraspte kokos

  • 400 gram melkchocolade

  • geraspte kokos voor garnering

  • bakpapier


Hoe?


  • Doe de geraspte kokos in een diepe kom en giet hier overheen de gecondenseerde melk en meng dit tot een geheel.


  • Maak hier balletjes van en leg ze in een schaal met een vel bakpapier. En plaats ze voor 30 minuten in de koelkast.


  • Haal ze dan uit de koelkast en verwarm de chocolade au bain-marie in een hitte bestendige schaal. Vul hiervoor een steelpan met een laagje water, niet teveel en plaats een schaal of pannetje bovenop de steelpan. Zorg ervoor dat de schaal het water niet raakt. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in de schaal op een zacht vuurtje.


  • Gedurende het verwarmen blijven roeren totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Als de chocolade gesmolten is haal je de pan van het vuur.


  • Rol de balletjes door de chocolade en leg het op de vel bakpapier.


  • Garneer de bonbons met geraspte kokos en plaats deze voor minimaal 2 uur of langer in de koelkast tot de bonbons stevig zijn.


  • Smullen maar!