top of page
  • Rachida

Kersenvlaaifruit bonbons



''All you need is love and some chocolate'' bonbons...


Kijk jij ook altijd verlekkerd in de etalage bij de bakker of chocoladewinkel? Al die mooie creaties. En dan zie je nog niet eens de verschillend gevulde binnenkanten van al die bonbons!


Helaas hangt aan die overheerlijke gevulde bonbons vaak wel een aardig prijskaartje. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk zelf lekkere en mooie versierde gevulde bonbons te maken! Zoals deze, gevuld met kersenvlaaifruit.


Voor bonbons raad ik echt goede chocolade aan, van de Lidl.



Wat heb je nodig?


  • 400 g witte of bruine chocolade

  • 1 blik kersenvlaaifruit (of aardbeienvlaaifruit)

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • siliconen bonbons vorm naar wens


Hoe?


  • Smelt in een hittebestendige kom de stukjes chocolade au bain-marie, de kom mag het water niet raken, op een zacht vuurtje. Giet een eetlepel zonnebloemolie erbij. Roer af en toe door.


  • Haal de kom van het water af en roer nogmaals door.


  • Plaats de siliconen bakvorm op een snijplank, zodat je de siliconen vorm straks makkelijk naar de koelkast kunt verplaatsen. Doe een eetlepel van de gesmolten chocolade op de bodem van elk vorm.


  • Leg er een theelepeltje kersenvlaaifruit in het midden op de gesmolten chocolade. En dek de bovenkant weer met een lepel chocolade. Werk de rest zo af.


  • Dek de bakvorm af met aluminiumfolie en plaats deze voor minimaal 2 uur of langer tot de bonbons goed stevig zijn.


  • Als ze goed stevig zijn kun je de bonbons uitdrukken uit de vormpjes.




bottom of page