top of page
Rachida

Pecan Pie cheesecake


Als je van pecan pie houdt, moet je dit recept uitproberen. Deze schattige pecan pie cheesecake bites zijn zalig! Een bodem van koekjes, een romige cheesecake met daarop karamel en pecannoten. Moeilijk om te maken? Zeker niet!



Voorbereidingstijd: 25 min

Oventijd: 25 min


Wat heb je nodig?

(15 stuks)


Cheesecake beslag:


  • 150 g Digestive koekjes

  • 80 g ongezouten gesmolten boter

  • 400 g roomkaas (Philadelphia)

  • 80 g suiker

  • 50 g zure room

  • 2 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 el bloem

  • papieren vormpjes


Topping:


  • 200 g Bebogeen Caramelpasta

  • 100 g pecannoten



Bereidingswijze:


  • Verwarm de oven voor op 140 graden.


  • Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij en meng dit samen.


  • Doe de papieren vormpjes in een muffinblik, verdeel en schep in elk cupcake vormpje een volle eetlepel van de koek kruimels. En druk deze aan met de achterkant van een lepeltje.


  • Mix de roomkaas, suiker, vanillesuiker, bloem en zure room door elkaar totdat de meeste klontjes zijn verdwenen. Mix de eieren er een voor een door tot een glad mengsel.


  • Giet de cakevormpjes bijna tot de rand vol. Bak de cakejes ongeveer 25 minuten in de oven. Elk oven werkt anders, dus het kan zijn dat ze iets langer of korter in de oven moeten. Als ze gaar zijn zet de oven uit.


  • Laat ze daarna voor een half uur in de oven staan, zo voorkom je dat de cheesecakes barsten. En laat ze dan nog een half uur op het aanrecht afkoelen en bewaar ze dan in de koelkast. Verwijder de cupcake papiertjes wanneer de cheesecakes compleet zijn afgekoeld.


  • Meng de karamelpasta en pecannoten samen in een kom. Verdeel een volle eetlepel van de pecannoten-karamelsaus op de cheesecakes.


Enjoy!




Comments


bottom of page