top of page
  • Rachida

Pancakes met peer en kaneel


Inmiddels heb je misschien gemerkt dat ik dol ben op pancakes. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen! Het leuke eraan is, je kunt er alle kanten mee op, hartig, zoet, dik of dun. En ze vormen een goede basis voor je dag. Zoals deze pancakes met peer en kaneel! Ze zijn fris, fruitig en zoet. En de combinatie met gekarameliseerde peer maakt het af!



Wat heb je nodig?

(ongeveer 10 stuks)


  • 2 etl. suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eieren

  • snufje zout

  • 30 ml zonnebloemolie

  • 50 gram roomboter

  • 250 karnemelk

  • 200 gram bloem

  • 2 tl. bakpoeder

  • 2 peren

  • 2 eetlepels kaneel


Voor de topping:


  • 1 peer, in stukjes gesneden

  • 3 eetlepels water

  • 2 eetlepels suiker

  • handje pecannoten, grof gehakt

  • optioneel: karamelsaus,honing/ahornsiroop


Hoe?


  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en laat het afkoelen.


  • Mix met een garde of een elektrische handmixer de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom tot een lichtgele beslag.


  • Voeg dan de zonnebloemolie en de gesmolten boter toe en mix dit goed samen.


  • Meng de bloem en bakpoeder goed samen en voeg dit toe aan het beslag in de kom. Doe de karnemelk er daarna ook bij en mix dit goed samen totdat je geen klontjes meer ziet.


  • Laat het beslag voor 10 minuten staan en dek de kom af!


  • In de tussentijd schil je de peren en snijd je deze in kleine blokjes. Bestrooi de blokjes met de kaneel en meng dit samen.


  • Verwarm de anti-aanbak laag koekenpan (echt een aanrader) op middel-hoog vuur en schep ongeveer 2 eetlepels beslag in de pan en strooi hier wat van de peer stukjes op. Draai de pannenkoekjes om wanneer er luchtbellen aan de bovenkant ontstaan.


  • Zet een klein steelpannetje op het vuur met het water, de blokjes peer en de suiker. Breng aan de kook, draai dan het vuur laag en laat nog ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer tussendoor.


  • Maak een stapeltje van de pancakes, schep de gekarameliseerde peer erop, garneer met stroop en nootjes.


  • Enjoy!







bottom of page