top of page
  • Rachida

Pancakes met banaan


Je weekend kan niet meer stuk als je een flinke stapel pancakes met banaan op tafel zet! Deze banaan pancakes zijn superlekker! En deze makkelijke pancakes zijn ideaal als ontbijt maar je kan ze natuurlijk ook gewoon als lunch of tussendoor eten, net wat je wil.

Ze zijn helemaal lekker met Nutella!



Wat heb je nodig?

(circa 10 stuks)


Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 30 minuten


  • 3 etl. suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eieren

  • 2 rijpe bananen

  • snufje zout

  • 30 ml zonnebloemolie

  • 50 gram roomboter

  • 250 ml karnemelk of melk

  • 200 gram bloem

  • 2 tl. bakpoeder

  • 2 tl. speculaaskruiden


Bereidingswijze:


  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en laat het afkoelen.


  • Mix met een garde of een elektrische handmixer de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom tot een lichtgele beslag.


  • Voeg dan de zonnebloemolie en de gesmolten boter toe en mix dit goed samen.


  • Prak de rijpe bananen met een vork. Voeg dit aan het beslag toe en mix dit goed door elkaar.


  • Meng de bloem, bakpoeder en de speculaaskruiden goed samen en voeg dit toe aan het beslag in de kom. Doe de karnemelk (of melk) er daarna ook bij en mix dit goed samen totdat je geen klontjes meer ziet. En ga er met een spatel er even door het beslag heen.


  • Laat het beslag voor 10 minuten afgedekt staan.


  • Verwarm de anti-aanbak laag koekenpan (echt een aanrader) op middel- hoog vuur en schep ongeveer 2 volle eetlepels in de pan. Wanneer er bubbels aan het oppervlak van de pannenkoek komen en de zijkanten droog zijn draai je de pancake om en bak je het nog ongeveer 1 minuut. Herhaal tot het beslag op is.


  • Stapel de pancakes op een bord en dek ze af.


  • Serveer ze met Nutella en banaanschijfjes!





bottom of page