top of page
  • Rachida

Pancakes met appel en kaneel


Dit keer besloot ik om American pancakes met appel en kaneel te maken. De “normale” pancakes zijn natuurlijk ook al super lekker, maar deze hebben er al een lekker smaakje doorheen zitten. De pancakes zijn ook heerlijk met poedersuiker, kaneelsuiker of stroop! 😋


Ingrediënten:

(ongeveer 10 stuks)


• 2 el suiker

• 1 zakje vanillesuiker

• 2 eieren

• snufje zout

• 30 ml zonnebloemolie

• 50 gr roomboter

• 250 ml karnemelk

• 200 gr bloem

• 2 tl bakpoeder

• 2 grote appels, geraspt

• 2 eetlepels kaneel ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Bereidingswijze:


🍎 Smelt de roomboter in een steelpannetje en laat het afkoelen. Mix met een garde of een elektrische handmixer de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom tot een lichtgele beslag.


🍎 Voeg dan de zonnebloemolie en de gesmolten boter toe en mix dit goed samen. Meng de bloem en bakpoeder goed samen en voeg dit toe aan het beslag in de kom. Doe de karnemelk er daarna ook bij en mix dit goed samen totdat je geen klontjes meer ziet. En ga er met een spatel er even door het beslag heen. Roer de appel met de kaneel door het beslag. Dek het beslag af voor 10 minuten en zet het opzij.

🍎 Verwarm de anti-aanbak laag koekenpan (echt een aanrader) op middel- hoog vuur en schep ongeveer 2 volle eetlepels in de pan. Wanneer er bubbels aan het oppervlak van de pannenkoek komen en de zijkanten droog zijn draai je de pancake om en bak je het nog ongeveer 1 minuut. Herhaal tot het beslag op is.


Eetsmakelijk!

bottom of page