top of page
  • Rachida

Oreo pancakes



Komen je nichtjes of neefjes logeren, wil je je lief verrassen met een ontbijtje of heb je zelf gewoon enorm veel zin in pancakes? Dan moet je echt deze heerlijke oreo pancakes maken! Yum!


Maak je pancake beslag klaar, doe er wat Oreo's doorheen en bakken maar. Voor je het weet zit je te smullen van deze fluffy pancakes met stukjes Oreo!

Enjoy!



Wat heb je nodig?

(ongeveer 10 stuks)


  • 3 etl. suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eieren

  • snufje zout

  • 30 ml zonnebloemolie

  • 50 gram roomboter

  • 250 ml karnemelk of melk

  • 200 gram bloem

  • 2 tl. bakpoeder

  • 1 rol Oreo's


Hoe?


  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en laat het afkoelen.


  • Mix met een garde of een elektrische handmixer de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom tot een lichtgele beslag.


  • Voeg dan de zonnebloemolie en de gesmolten boter toe en mix dit goed samen.


  • Meng de bloem en bakpoeder goed samen en voeg dit toe aan het beslag in de kom. Doe de karnemelk (of melk) er daarna ook bij en mix dit goed samen totdat je geen klontjes meer ziet. Hak de Oreo koekjes in stukjes en voeg deze toe aan het beslag, spatel ze er doorheen.


  • Laat het beslag voor 10 minuten staan en dek de kom wel af!


  • Verwarm de anti- aanbak laag (echt een aanrader) op middel- hoog vuur en schep ongeveer 2 volle eetlepels in de pan. Als de bovenkant van de pancake iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.


  • Als je de Oreo pancake direct opeet, zijn de stukjes Oreo nog lekker knapperig!



bottom of page