• Rachida

Oreo bonbons



Met maar 2 ingrediënten maak je deze chocolade bonbons met een vulling van oreo koekjes. Ontzettend lekker en super simpel om te maken. Wedden dat je ze niet kunt laten liggen?! Je kunt ze zowel met witte als bruine chocolade maken.


Zorg er maar voor dat je chocolade en oreo's in huis haalt! Binnen 20 minuten heb je het recept bereidt en hoeft het alleen nog maar 2 uur in de koelkast!

Voor bonbons raad ik echt goede chocolade aan, van de Lidl.



Wat heb je nodig?

(ongeveer 10 stuks)


  • 300 g witte chocolade

  • 100 g bruine chocolade (evt. garnering)

  • 1 pak Oreo koekjes (aardbei smaak)

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • siliconen cupcake bakvorm (Action of Blokker)


Hoe?


  • Vul een steelpan met een laagje water, niet teveel en plaats een kom of pannetje bovenop de steelpan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in de kom op een zacht vuurtje. Vergeet niet om te roeren.


  • Giet een eetlepel zonnebloem erbij en roer goed door.


  • Als de chocolade gesmolten is haal je de pan van het vuur en roer nogmaals door.


  • Plaats de siliconen bakvorm op een snijplank, zodat je de siliconenvorm straks makkelijk naar de koelkast kunt verplaatsen. Doe een anderhalve eetlepel van de gesmolten chocolade op de bodem van elke cupcake vorm.


  • Leg er een oreo in het midden op de gesmolten chocolade en druk deze met je vingers een beetje aan. Doe weer een anderhalve eetlepel chocolade bovenop de oreo en strijk deze wat glad met een lepel.


  • Dek de bakvorm af met aluminiumfolie en plaats deze voor minimaal 2 uur of langer tot de bonbons stevig zijn.


  • Als ze goed stevig zijn kun je de bonbons uitdrukken uit de bakvorm.


  • Garneer de bonbons met wat bruine gesmolten chocolade. Smullen maar!