top of page
  • Rachida

Mkhanfar (Marokkaanse pannenkoek)


Deze dikke Marokkaanse pannenkoek is ideaal voor Eid el Fitr (Suikerfeest) ontbijt. Luchtige, sponzige pannenkoek van fijne griesmeel en bloem en super makkelijk om te maken. Dankzij mijn moeder heb ik deze heerlijke Marokkaanse pannenkoek kunnen proeven en ik heb haar recept voor jullie uitgewerkt. Serveer de pannenkoekjes met honing, jam, Nutella of een mix van honing en boter. Pak je moment en geniet ervan!



Ingrediënten:

(ongeveer 10 stuks)

  • 250 g patentbloem

  • 350 g fijne griesmeel

  • 15 g bakpoeder, 1 zakje

  • 7 g droge gist, 1 zakje

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 eetlepel suiker

  • 5 g zout

  • 800 ml lauwwarm water

Extra:

  • zonnebloemolie

  • anti-aanbaklaag koekenpan


Bereidingswijze:

  • Zeef de bloem en het griesmeel in een ruime kom. Voeg hierna de droge gist, de suiker en vanillesuiker en het zout toe. Meng alles goed samen met een garde.


  • Giet vervolgens het lauwwarm water toe en mix samen met behulp van een staafmixer of in een blender tot een glad beslag. Doe het zakje bakpoeder erbij en meng het nog even kort samen met een garde.


  • Dek de kom goed af met huishoudfolie en een theedoek en laat het rijzen op een warme plek voor 30 minuten. Je zult merken dat het beslag wat dikker is geworden.


  • Vet een anti-aanbaklaag koekenpan met een beetje zonnebloemolie en giet 130 g van het beslag in de pan. Bak op een middelhoog vuurtje de Mkhanfar. Wanneer er luchtbubbels verschijnen, besprenkel dan met 3 theelepeltjes zonnebloemolie over het beslag en draai dan de pannenkoek om. Bak het mooi goudbruin. En bak zo verder tot al het beslag op is.

Geniet!

bottom of page