top of page
  • Rachida

Linzensoep met zoete aardappel


Heb je zin in een herfst soep? De dagen worden korter en kouder. Hoog tijd om lekker op te warmen met een kop zelfgemaakte soep. Broodje erbij en je hebt een lekkere en snelle avondmaaltijd. Het recept komt uit @allerhande.


Ingrediënten:

Voor 6 personen.

Bereidingstijd: 15 min. Kooktijd: 45 min.

  • 1 zoete aardappel

  • 2 wortels

  • 2 gele uien

  • 2 knoflooktenen

  • 40 ml olijfolie

  • 3 g (1 tl) kurkuma

  • 2 g (1 tl) zwarte peper

  • 3 g (1 tl) paprikapoeder

  • 9 g (1½ tl) zout

  • 150 g rode linzen

  • 1,5 l water

  • 1 kippenbouillonblokje

Garnering

  • crème fraîche

  • rode-pepervlokken

Extra

  • blender of staafmixer



Bereiding:

  • Schil de zoete aardappel en wortels, en snijd ze in blokjes. Snijd de gele uien en knoflooktenen fijn.


  • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, zoete aardappel, wortel en knoflook toe. Bak 1 minuut. Voeg de kurkuma, zwarte peper, het paprikapoeder, zout, de rode linzen en het water toe. Breng afgedekt aan de kook. Draai het vuur laag en kook 30 tot 35 minuten.


  • Haal de pan van het vuur en pureer de groente in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Kook nog 4 tot 5 minuten.


  • Zet de pan met de soep terug op middellaag vuur en verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan. Kook nog 4 tot 5 minuten.


  • Garneer de soep met crème fraîche en rode-pepervlokken.


Comments


bottom of page