top of page
  • Rachida

Lemon Loaf cake


Waarschuwing: deze cake is zéér verslavend!


Het is tijd voor een cake, een heerlijke citroencake. De citroencake is lekker luchtig en fris van smaak!


De cake smaakt heerlijk bij het ontbijt, als tussendoortje en als dessert. De binnenkant is lekker zacht en de buitenkant is afgewerkt met een zachte poedersuikerglazuur. En ooh ja, de frisse citroensmaak is werkelijk onweerstaanbaar!


De cake is al op wanneer ik dit blog schrijf, maar ik voel mijn maag alweer knorren als ik de smaak beschrijf...



Wat heb je nodig?

  • 2 eieren

  • 130 g basterdsuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • rasp van 1 citroen

  • sap van 1 citroen

  • 150 g yoghurt

  • 100 ml zonnebloemolie

  • 1 zakje bakpoeder

  • 200 g bloem


voor glazuur:

  • 140 g poedersuiker

  • 2- 3 eetlepels melk

  • enkele druppels citroensap

  • citroenrasp van 1 citroen


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

  • Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg de citroen rasp toe aan het mengsel en voeg de citroensap en yoghurt toe en mix alles samen. Voeg de zonnebloemolie toe en mix weer alles goed samen.

  • Mix de bloem en bakpoeder samen. Voeg het toe aan het beslag en mix alles tot een mooi geheel.

  • Vet de cakeblik in en bekleed het met bakpapier. Spatel het beslag in de bakvorm en bak de cake op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar.

  • Glazuur: Maak terwijl de cake in de oven staat het glazuur. Meng de poedersuiker met de melk en het citroenextract tot je een dik glazuur hebt.

  • Laat de cake als hij klaar is 10 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm door hem er met het bakpapier uit te tillen. Laat de cake verder afkoelen.

  • Als de cake volledig is afgekoeld, giet je het glazuur over de cake heen. Strooi er citroenrasp overheen. Zet de cake even in de koelkast zodat het glazuur mooi hard wordt. Na ongeveer een uur is het hard geworden.



Tip: Controleren of de cake gaar is, kun je het beste doen door een schoon, scherp mes in de cake te steken. Zo zie je veel beter of de cake van binnen nog nat is dan wanneer je een saté prikker gebruikt.





Commentaires


bottom of page