Er gaat niets boven een heerlijke kom soep! Soep staat hier regelmatig op tafel. Het recept is van mijn moeder en bevat een zakje tomatensoep, dit keer heb ik het zakje Harira van Knorr Halal gebruikt. Het resultaat is een smaakvolle en rijk gevulde soep.
Super handig dat ook de bouillonblokjes van #knorrhalal nu verkrijgbaar zijn bij de Albert Heijn. Je vind de producten in de wereldstraat afdeling of je bestelt ze online. De producten zijn officieel halal gecertificeerd en dus 100% halal.
Ingrediënten:
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 60 minuten
500 g kalfsvlees, in blokjes
2 el olijfolie
1 el tomatenpuree
2 uien
2 tomaten
1 wortel
1 teentje knoflook
25 g peterselie, fijngesneden
65 g koriander, fijngesneden
350 g zak soepgroente
400 g kikkererwten, gepeld
1/2 tomaat instant tomaten soep zakje
1/2 zakje champignon instant soep zakje
50 g vermicelli, optioneel
30 g linzen, optioneel
90 g iwzan, optioneel
2 liter kokend water
Kruiden:
1 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl zwarte peper
1 tl gemberpoeder
1 tl komijn
1 tl sambal
1 tl harira kruiden
1 blokje vleesbouillon, Knorr Halal
Bereidingswijze:
Snijd alle groenten in stukken. Verwarm de olijfolie in de soeppan en voeg de groente, peterselie, koriander, zak soepgroente, kruiden en tomatenpuree. Kook ongeveer 15 minuten. Voeg 1 liter kokend water en laat dit gaar koken voor ongeveer 15 minuten.
Pureer de soep met een staafmixer, maar niet al te fijn. Kook het vlees gaar in een aparte pan en voeg de vleesbouillon.
Voeg het vlees en kikkererwten toe in de soeppan. Roer de instant soepjes door middel van een garde in warm water in een steelpan en voeg dit in de soeppan. Laat de soep op middelhoog vuur koken met deksel voor ongeveer 30 minuten (vergeet niet te roeren). Spoel de vermicelli af en voeg dit in de soeppan en laat de soep nog ongeveer 30 minuten koken. Te dik? Voeg water toe. Strooi wat gesneden peterselie of koriander.
Serveer het met citroen, dadels en chebakia (Marokkaanse honing koekjes). Eetsmakelijk!
Comments