• Rachida

Banoffee pie trifle



Ik ben gek op de Engelse Banoffee pie taart gemaakt van een koekjesbodem, bananen, karamel en slagroom. Klinkt goed hé? Toen ik in Londen was raakte ik hierdoor geïnspireerd.

Dit keer geen taart maar een dessert in glas, bestaande uit verschillende laagjes.


De banoffee trifles zijn super makkelijk te maken. Je maakt het van tevoren en haalt het uit 15 minuten uit de koelkast. Easy does it!



Wat heb je nodig?

(4 pers.)


  • 2 bananen

  • 250 ml vanillevla

  • 250 ml ongeklopte slagroom

  • verkruimelde bastogne koekjes

  • 1 zakje klopfix

  • 1 zakje vanillesuiker

  • karamelsaus

  • 4 glaasjes



Hoe?

  • Klop de slagroom stijf samen met klopfix en vanillesuiker.


  • Verkruimel de bastogne koekjes en bedek de bodems ermee.


  • Prak 1 banaan fijn met een vork en meng die door de vanillevla.


  • Schep een eerste vanillevla laagje in de glaasjes.


  • Schep daarna een laagje slagroom op het laagje vanillevla.


  • Voeg weer een laag bastogne koekjes toe, gevolgd door een laag vanillevla en een laag slagroom.


  • Snijd 1 banaan in plakjes voor de garnering.


  • Garneer het met de schijfjes banaan en wat koekkruimels en karamelsaus.


Geniet ervan!