• Rachida

Aardbeien cheesecake



Dat ik dol ben op dessert is vast wel opgevallen. Deze cheesecake glaasjes zijn zo klaar en dat zonder koken of bakken.


Perfect voor een zomerse dag, of gewoon omdat je er zin in hebt!



Wat heb je nodig?

(4 personen)


  • 80 g koekjes (ik nam Verkade Nizza kokos)

  • 80 g aardbeien

  • 100 ml slagroom

  • 1 zakje klop-fix

  • 125 g mascarpone

  • 25 g poedersuiker

  • 1 el suiker

  • 100 g aardbeien als decoratie

  • 4 glaasjes


Topping:

  • 250 ml ongeklopte slagroom

  • 1 zakje klop-fix

  • 1 zakje vanillesuiker



Hoe?


  • Verkruimel met een keukenmachine of hakmolentje de koekjes tot fijne kruimels. Verdeel de koekkruimels over de glaasjes als een laagje.


  • Klop dan met een mixer de slagroom samen met de klop-fix en suiker stijf.


  • Roer de mascarpone kort door met een spatel tot een glad mengsel.


  • Pureer 80 gram aardbeien met een staafmixer tot een puree. Voeg de poedersuiker toe en roer goed door.


  • De gepureerde aardbeien en mascarpone kunnen dan bij de geklopte slagroom. Mix dit met de handmixer tot een egaal lichtroze mengsel.


  • Vul een spuitzak met het cheesecake mengsel. Spuit het over de koekkruimels en zorg dat je de randen van de potjes goed raakt.


  • Klop de 250 ml slagroom op samen met de klop- fix en vanillesuiker. Doe het in de spuitzak en spuit er toefjes over de cheesecake mengsel.


  • Bewaar de desserts in de koelkast, tot je ze wil serveren. Snij wat verse aardbeien in stukjes en decoreer hier de bovenkantjes mee. Heerlijk!