top of page
  • Rachida

Geroosterde pompoensoep



Pompoensoep is al lekker, maar als je de pompoen roostert, is-ie nog lekkerder! Dit is zo'n soep waarvan je eigenlijk gewoon meteen een dubbele hoeveelheid wil maken, zodat je vriezer vol zit met porties voor een snelle lunch of lichte avondmaaltijd. Proberen is geloven!



Wat heb je nodig?


  • 1 fles pompoen, in grove stukken (ongeschild)

  • 2 middelgrote uien, in grove stukken

  • 1 wortel, in grove stukken

  • 3 tenen knoflook

  • 1 el tomatenpuree

  • 1,5 liter water

  • scheutje olijfolie

kruiden:

  • 1 groentebouillon

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1/2 tl cayennepeper


  • peper en zout

  • rozemarijn

  • 1/2 limoensap

  • chilivlokken, optioneel


Benodigdheden:


  • grote soeppan

  • bakpapier

  • bakplaat

  • staafmixer


Bereidingswijze:


  • Verwarm de oven voor op 180 graden en verspreid de pompoen stukken (flespompoen kun je roosteren met schil en al en vervolgens ook ongeschild in de soeppan doen) en de ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier bekleed bakrooster. Sprenkel er wat olijfolie over en strooi zout, peper en rozemarijn over het mengsel. Hussel het geheel door elkaar en schuif de bakplaat voor zo'n 30 minuten in het midden van de oven tot de pompoen zacht is geworden.


  • Breng ondertussen het water in een waterkoker aan de kook en verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan. Voeg hier de uien, wortel, tomatenpuree aan toe en bak dit op middelhoog vuur tot de ui glazig wordt.


  • Schep de geroosterde pompoen in de soeppan en duw de gepofte knoflookteentjes uit hun schilletjes.


  • Doe het komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en de groentebouillon in de pan. Roer het geheel goed door. Voeg dan de helft van het water toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken.


  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Schenk de rest van het water in de pan en verwarm het geheel nog even door. Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout.


  • Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra water toe. Breng op smaak met limoensap en als je wat meer pit wilt wat gemalen chilivlokken. Klaar is deze heerlijke geroosterde pompoensoep! Lekker met een stokbroodje. Genieten maar!




Comments


bottom of page