top of page
  • Rachida

Dadeltaart


Dadeltaart at ik laatst in een zaakje met een Chai latte. Dit was echt de lekkerste taart die ik ooit heb geproefd! Natuurlijk even gevraagd wat er allemaal in zit. Een combinatie van zoete dadels, crunchy bite van koekjes en frisse kokos wat zorgt voor een heerlijke smaak sensatie.


De dadeltaart met walnoten is geïnspireerd op die van Bagels & Beans. Super makkelijk om te maken en hoeft alleen nog maar in de koelkast om op te stijven. Er komt dus geen oven aan te pas. Wedden dat jij dit kan maken? Serveer in kleine puntjes want de taart is erg machtig!


Ingrediënten:

12 stukken

  • 500 gr Medjoul dadels - ontpit

  • 250 gr roomboter - ongezouten

  • 100 gr donkerbruine basterdsuiker

  • 60 gr walnoten

  • 200 gr Mariabiscuitjes

  • 1 ei - losgeklopt

  • 2 el karamelsiroop - Monin

  • geraspte kokos


  • springvorm 24 cm

  • bakpapier


Bereidingswijze:


  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in. Snijd de dadels in reepjes en hak de walnoten grof. Breek de biscuitjes in stukken van ongeveer 1-1,5 cm groot.


  • Smelt de roomboter in een ruime pan en roer hier de basterdsuiker door tot deze begint op te lossen. Voeg dan het losgeklopte ei en klopt dit goed los met een garde.


  • Doe de dadels in de pan en roer dit goed door, laat 1 minuut mee verwarmen. Voeg dan de walnoten toe en de karamelsiroop. Meng dit goed door elkaar.


  • Voeg dan de biscuitjes en schep het geheel even goed om. Verwarm nog even kort mee en stort vervolgens het hele mengsel in de springvorm. Verdeel het dadelmengsel gelijkmatig over de bodem in de springvorm.


  • Leg een vel bakpapier over het beslag in de taartvorm en druk het geheel goed aan met je handen. Zet de taart afgedekt minimaal 1,5 uur in de koelkast zodat de dadeltaart op kan stijven. Bestrooi de taart met geraspte kokos en snijd hem vervolgens in punten.

Enjoy! ツ♡


Commentaires


bottom of page