• Rachida

Carrot pancakes


Dagje vrij? Maak dan deze lekkere carrot pancakes! Met een heerlijk roomkaas glazuur als topping. Je zult begrijpen dat deze stapel al snel op was!



Wat heb je nodig?

(circa 10 stuks)


Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 30 minuten


  • 3 eetlepels suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eieren

  • snufje zout

  • 30 ml zonnebloemolie

  • 50 g roomboter

  • 250 ml karnemelk

  • 200 g bloem

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 3 theelepels kaneel

  • 150 g julienne wortel

  • 80 g walnoten fijngehakt


Roomkaas glazuur:

  • 100 g Monchou roomkaas

  • 125 g poedersuiker

  • 1 eetlepel melk


Bereidingswijze:


  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en laat het afkoelen. Mix met een garde of een elektrische handmixer de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom tot een lichtgele beslag. Voeg dan de zonnebloemolie en de gesmolten boter toe en mix dit goed samen.


  • Meng de bloem, bakpoeder en de kaneel goed samen en voeg dit toe aan het beslag in de kom. Doe de karnemelk er daarna ook bij en mix dit goed samen totdat je geen klontjes meer ziet. Schep als laatste de julienne wortel er doorheen met een spatel. Hak de walnoten fijn en voeg toe aan het beslag en meng dit samen met een spatel. Laat het beslag voor 10 minuten afgedekt staan.


  • Verhit een beetje boter of olie in een anti- aanbak laag koekenpan op middel hoog vuur en schep ongeveer 2 volle eetlepels in de pan. Wanneer er bubbels aan het oppervlak van de pannenkoek komen en de zijkanten droog zijn en de onderzijde mooi bruin is draai je de pancake om en bak je ook de andere kant mooi bruin voor ongeveer 1 minuut. Herhaal tot het beslag op is. Stapel de pancakes op een bord en dek ze af.


Roomkaas glazuur:

  • Mix de monchou roomkaas los. Voeg hier de melk en de poedersuiker aan toe en roer tot een glad en dik glazuur. Serveer direct.