• Rachida

Anijsbroodjes


Er is weinig lekkerder dan de geur van versgebakken broodjes in huis. Heerlijke anijs broodjes als ontbijt, lunch of bij de soep! Zondagsbrunch is voor ons dan ook een vast ritueel met versgebakken broodjes of pancake.



Wat heb je nodig?

(8 stuks)

  • 450 g bloem

  • 50 g suiker

  • 15 g anijszaad

  • 50 ml zonnebloemolie

  • 150 ml melk

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 zakje gist

  • halve zakje bakpoeder

  • 1 ei

  • 1 tl zout


Om te bestrijken:

  • 1 eigeel

  • 1 el melk

  • anijszaadjes


Bereidingswijze:


  • Meng in een ruime kom de bloem, suiker, vanillesuiker, anijszaad, zout, gist, ei, melk en zonnebloemolie. Kneed het deeg voor zeker 10 tot 15 minuten samen tot een geheel dat nog ietsjes plakkerig is.


  • Vet het deeg in met wat zonnebloemolie en dek de kom af met plasticfolie en een theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen op een warme plek in huis (oven).


  • Kneed het deeg na het uurtje nog even door met wat zonnebloemolie en stort het deeg op je werkblad en vet je handen in met wat zonnebloemolie. Vorm vervolgens 8 kleine bolletjes van het deeg. Hoe groter je de bolletjes maakt hoe groter de broodjes straks zullen worden.


  • Plaats de bolletjes op een bekleed bakplaat en druk de bolletjes een beetje plat. Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat het deeg voor 30 tot 60 minuten rijzen of tot het in omvang is verdubbeld.


  • Mix de eigeel met de melk en bestrijk hiermee de broodjes. Strooi nog wat anijszaadjes bovenop de broodjes en bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 10 tot 15 minuten of tot de broodjes goudbruin en gaar zijn. Dek ze dan meteen af met een theedoek.