top of page
  • Rachida

Hartige harcha


Deze hartige mini harcha gevuld met olijven, kaas, ui en koriander is een goed gelukt experiment. Natuurlijk waren ze als een speer op thuis. Het recept is gebaseerd op het recept van de harcha dat ik eerder plaatste. Serveer ze warm voor de lunch of lekker met het avondeten met een soepje. Heerlijk met chilisaus!


Wat heb je nodig?

(8-10 stuks)


  • 400 g moyen griesmeel

  • 50 g gesmolten ongezouten roomboter

  • 50 ml zonnebloemolie

  • 150 ml lauwwarm water

  • 1 zakje bakpoeder

  • 1 tl zout

  • 1 eetlepel suiker

  • 1 eetlepel gist

  • 40 g geraspte kaas

  • 40 g groene olijven (fijn gesneden)

  • 15 g koriander (fijngehakt)

  • 1 kleine ui (fijn gesnipperd)

  • extra griesmeel om te bestrooien


Bereidingswijze:


  • Meng in een diepe, grote kom alle droge ingrediënten samen.


  • Voeg dan de gesmolten boter en olie toe en een beetje water. Kneed het deeg heel goed en zodanig tot er een soepel bal ontstaat. Voeg tijdens het kneden geleidelijk de rest van het water toe en het kan zijn dat je wat meer water nodig hebt, dit ligt aan de soort griesmeel.


  • Voeg de kaas, olijven, ui en koriander toe aan het deeg en kneed opnieuw tot een bal.


  • Strooi wat griesmeel op je werkplek. Rol dan je deeg hierop uit met een dikte van ongeveer 1 cm. Druk met een glas rondjes uit je deeg en bak deze aan beide zijden op een laag vuurtje goudbruin en gaar in een droge anti-aanbaklaag koekenpan. Strooi eerst wat griesmeel in de koekenpan en ook wat over de harcha heen.


  • Eet de harcha bestreken met chilisaus, olijfolie of honing en met een glaasje Marokkaanse thee erbij of een kommetje soep en geniet!



bottom of page