• Rachida

Zalm teriyaki


Zalm teriyaki uit de oven is super makkelijk om te maken en het resultaat is erg lekker. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Serveer de zalm bijvoorbeeld met rijst, noedels of groenten. Yum, yum, yum!



Wat heb je nodig?


  • 4 zalmfilets

  • 80 ml teriyakisaus

  • 50 ml sojasaus

  • 60 ml ketjap manis (ABC)

  • 40 ml water

  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker

  • 2 eetlepels honing

  • 2 knoflookteentjes, fijngeperst

  • snufje gemberpoeder

  • peper en zout

  • 1 theelepel maizena

  • halve citroen

  • ovenschaal

  • sesamzaadjes (optioneel)


Bereidingswijze:


  • Los een theelepel maizena op een eetlepel water.


  • Doe de teriyakisaus, sojasaus, ketjap manis, basterdsuiker, knoflook, gemberpoeder, water, honing en de maizena oplossing in een pannetje en verwarm en roer goed door elkaar met een garde. Breng zachtjes aan de kook en laat ietjes indikken.


  • Schenk de saus voor de helft in een ovenschaal, leg de zalm er in en pers de citroen erover heen en bestrooi ze met zout en peper. En schenk de rest van de saus er over. Bak de zalm 15-18 minuten op 180 graden. Schep tussendoor een keer wat saus over de bovenzijde.


  • Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met rijst, noedels of groenten.