• Rachida

Marokkaanse erwtensoep



Deze Marokkaanse erwtensoep, Bissara/Tamarakt is voedzaam en makkelijk te maken.

Daarnaast is het ook nog eens veganistisch. Soep kan je het eigenlijk niet noemen want als je het eet zoals hij traditioneel hoort dan is hij te dik om soep te zijn. Het is meer een dip die je lekker eet met brood en olijfolie!


Wat heb je nodig?


  • 200 g groene spliterwten

  • 200 g tuinbonen

  • 1 grote ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 50 ml olijfolie

  • 1500 ml water

  • staafmixer


kruiden


  • 1 tl zwarte peper

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl ras el hanout

  • 1,5 tl zout

  • 1/2 tl cayennepeper

  • 1 groentebouillon


Hoe?


  • Spoel de spliterwten en tuinbonen af en kijk of er geen takjes of steentjes tussen zitten. Je hoeft ze niet te weken. Breng 1,5 liter water aan de kook.


  • Schil de ui en snijd deze in blokjes. Schil de de knoflook en hak deze grof.


  • Verwarm de olijfolie in de pan op een middelmatig vuurtje.


  • Schep de gesneden ui en de knoflook in de pan en bak deze kort aan.


  • Strooi de kruiden en groentebouillon erbij en roer alles goed door.


  • Schep de spliterwten en de tuinbonen in de pan en roer goed door.


  • Giet het kokend water in de pan en roer ondertussen goed door.


  • Plaats de deksel op de pan en laat de soep voor ongeveer 50 minuten gaar koken op een middelmatig vuurtje.


  • Kijk of de spliterwten en bonen al gaar zijn, het hoort er nu dik en papperig uit te zien.


  • Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer alles tot een glad mengsel.


  • Als je het te dik vindt kun je als nog wat water toevoegen maar maak het niet te dun, want waterig is deze soep niet lekker.


  • Schep het in een groot diep bord of in kleine kommetjes en schenk er wat olijfolie overheen en als je het lekker vindt nog wat paprikapoeder en extra peper vlokken als je van spicy houdt.


  • Serveer met vers Marokkaans brood. Heerlijk!