Β 
  • Rachida

Maizena cornflakes koekjes


Het is alweer even geleden dat ik een lekker bakrecept met jullie heb gedeeld.

Deze klassieke maizena cornflakes koekjes zijn een favoriet thuis. Gedompeld in chocolade en met een laagje cornflakes. Ik kan je nu al vertellen dat je het niet bij één koekje kunt houden, vooral met een kop koffie of glaasje thee! 🫒



π—œπ—»π—΄π—Ώπ—²π—±π—Άπ—²Μˆπ—»π˜π—²π—»:

(circa 80 koekjes)


Koekjesdeeg:

  • 150 g ongezouten roomboter

  • 110 g poedersuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • snufje zout

  • 2 eieren

  • 50 ml zonnebloemolie

  • 5 g bakpoeder

  • 400 g maΓ―zena

Chocolade ganache:

  • 300 g melkchocolade

  • 300 g witte chocolade

  • cornflakes


π—•π—²π—Ώπ—²π—Άπ—±π—Άπ—»π—΄π˜€π˜„π—Άπ—·π˜‡π—²:

  • Mix de zachte (in kleine stukjes gesneden) roomboter, poedersuiker, vanillesuiker en zout in een kom tot een glad geheel. Voeg de eieren, zonnebloemolie, bakpoeder en maΓ―zena toe en meng het nogmaals goed samen. Dek de kom af en leg dit minimaal een uur in de koelkast zodat je makkelijk bolletjes kunt maken. Maak bolletjes van 10 gram per bol en probeer ze een beetje hoog te maken en druk ze vooral niet plat! Maak de bolletjes niet te groot, want in de oven worden ze iets groter. En leg het op een bakpapier beklede bakplaat.


  • Leg het in een voorverwarmde oven op 160 graden voor zo'n 12 minuten. Laat de koekjes goed afkoelen. Maal de cornflakes grof in een keukenmachine. Smelt de chocolade au bain marie en dompel met behulp van een vork de koekje erin. Haal die gelijk door de cornflakes en leg het op een bord. Werk je koekjes af en laat de koekjes drogen. Als de chocolade hard is geworden kan je ze in een goed afgesloten plastic doos bewaren.



Β