top of page
  • Rachida

Chocolate chip cookies


Niets is zo lekker als zelfgemaakte chocolate chip cookies! De geur in je huis en die smaak van verse koekjes, zo intens lekker. Van alle koekjes die ik gebakken heb zijn deze toch wel mijn favoriet. Krokant van buiten en chewy van binnen. De koekjes waren binnen no time op!



Ingrediënten:

(ca. 20 koekjes)

  • 130 g ongezouten roomboter

  • 80 g lichtbruine basterdsuiker

  • 80 g kristalsuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 ei

  • 250 g bloem

  • halve zakje baking soda

  • 1 tl zout

  • 70 g chocolate chips

  • 100 g pure chocolade, grof gehakt

  • chocolate chips, ter decoratie


Bereidingswijze:


  • Mix in een kom de zachte boter (op kamertemperatuur) met de lichtbruine basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker tot een romige massa. Voeg het ei toe en mix het mee voor een minuut.


  • Voeg de bloem, baking soda en zout toe en kneed het samen tot een geheel. Voeg de chocolate chips en de gehakte chocolade toe. Kneed alles tot een geheel.


  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak ongeveer 20 bolletjes van elk 40 gram uit het beslag. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de bolletjes overblijft want ze vloeien uit. Druk de bolletjes een beetje plat, niet te plat!


  • Bak de koekjes ongeveer 12 minuten tot ze lichtbruin aan de randen zijn en nog een beetje zacht in het midden. Neem de bakplaat uit de oven en druk er meteen wat chocolate chips op. Laat de koekjes een paar minuten liggen tot ze wat steviger zijn. Leg ze daarna op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld.




bottom of page