• Rachida

Broodje ei met kaas uit de oven



Deze gevulde broodjes met ei en kaas zijn niet alleen heel smakelijk, maar ze zien er ook feestelijk uit! De broodjes worden voorzichtig uitgehold, gevuld met ei en geraspte kaas en afgebakken in de oven. Zo geef je op een eenvoudige manier een verrassende draai aan je ontbijt of lunch.



Wat heb je nodig?

(4 stuks)


  • 4 kaiserbroodjes (afbak)

  • 4 eieren

  • kruiden roomkaas

  • geraspte kaas

  • peper en zout

  • olijfolie

  • verse bieslook


Hoe?


  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Hol de broodjes voorzichtig uit. Zorg daarbij dat je geen gaten in de onderkant of zijkant maakt.

  • Vet de binnenkant van het broodje in met wat olijfolie.


  • Doe een paar stukjes kruiden roomkaas onderin de broodjes. En bij sommige broodjes kan je ook geraspte kaas onderin de broodjes doen is ook lekker.


  • Breek dan voorzichtig het ei open in het broodje. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Strooi het af met peper en zout.


  • Pak voorzichtig alle broodjes in met een stuk aluminiumfolie en knijp de zijkanten goed dicht. Zodat het ei goed gaar wordt.


  • Zet de broodjes op een bekleed bakplaat met bakpapier in de oven en bak in 25- 30 minuten af.


  • Haal de broodjes dan uit de oven en verwijder voorzichtig de aluminiumfolie.


  • Bestrooi met wat verse bieslook! Eet smakelijk!